Telefon
WhatsApp
NSA’dan iPhone ve Android kullanım tavsiyeleri
HP Victus 16-D1047NT

Akıllı telefonlar hayatımızın merkezinde yer alıyor ve bu cihazları her geçen gün daha fazla kullanıyoruz. Ancak akıllı telefonların sunduğu kolaylıkların yanı sıra güvenlik riskleri de beraberinde geliyor. Son zamanlarda, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) iPhone ve Android kullanıcıları için önemli güvenlik tavsiyeleri yayınladı. NSA, akıllı telefon kullanıcılarının cihazlarını her hafta en az bir kez yeniden başlatmalarını öneriyorıfır Tıklama Saldırılarına Karşı Basit Ama Etkili Bir Yöntem

NSA’nın yayınladığı belgede, akıllı telefonların sıfır tıklama (zero-click) saldırılarına karşı savunmasız olduğu vurgulanıyor. Sıfır tıklama saldırıları, kullanıcının herhangi bir etkileşimi olmadan gerçekleşebiliyor ve saldırganların telefondaki verileri dinlemesine ve toplamasına olanak tanıyor. NSA, kullanıcıların akıllı telefonlarını her hafta en az bir kez tamamen kapatıp yeniden başlatmalarının bu tür saldırıları önlemeye yardımcı olabileceğini belirtiyor.

E-posta Eklerini Açmak Riskli Olabilir

NSA, kullanıcıları e-posta eklerini açma konusunda da uyarıyor. Gönderenin kim olduğuna bakılmaksızın, e-posta eklerinin zararlı içerikler barındırabileceği ve akıllı telefonlara kötü amaçlı yazılımların bulaşmasına neden olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle, tanımadığınız kişilerden gelen e-posta eklerini açmamak ve şüpheli görünen e-postalara dikkat etmek büyük önem taşıyor.

Akıllı Telefonunuzu Her Hafta Yeniden Başlatın NSA'dan iPhone ve Android Kullanıcıları İçin Önemli Güvenlik Önerileri

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Elamore

Reklam

FLORYA

Yazarlarımız

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği