Telefon
WhatsApp
Nedir bu Anime furyası? Neden animeler bu kadar popüler?
HP Victus 16-D1047NT

ANİME NEDİR?

Günümüzde birçok sektörde boy göstermiş olan animeler, aslında birer çizgi roman uyarlamasıdır. Günümüzdeki çoğu anime birer "manga" yani "Japon çizgi romanı" uyarlamasıdır. Animelerin ülkemizde son 10 yılda popülerliği yüksek seviyede artsa da, hala büyük bir kesim tarafından ön yargıyla yaklaşıldığı aşikar. Ülkemizde çoğu insanın animelere Pokémon, NarutoKaptan Tsubasa gibi batıda yaygınlaşmış olan yapımlardan aşina olduğu bir gerçek. Peki ne içerir bu animeler?

The Top 25 Greatest Anime Characters of All Time - IGN

ANİMELER NE İÇERİR?

Animelerin içeriği hakkında tek bir bilgi vermek çokta mantıklı olmayacağından, size animeleri güzel bir şekilde ayırayım;

  • Shōnen (Şonen) Genç erkek çocuklarına hitap eden.
  • Shōjo (Şojo) - Genç kız çocuklarına hitap eden.
  • Seinen (Seynen) - Büyük ve olgun yaştaki erkeklere hitap eden.
  • Josei (Josey) - Büyük ve olgun yaştaki kadınlara hitap eden. Ayriyeten genellikle kadınlar tarafından yapılan yapımlar.
  • Kodomo (Kodomo) - Küçük yaştaki çocuklara hitap eden.

Animelerin temelini oluşturan kategorilerden birkaçı, tabii ki bunun dışında animeler; fantastik, fantezi, harem, aksiyon, macera, komedi, romantizm, romantik komedi, meka gibi birçok türe de sahiptir. Bunlara ek olarak animeler cinsellik, kan ve şiddet gibi birçok yetişkin unsuru da içerebilir.

Anime izlemek size ne katar?

Aslında anime izlemenin size katacağı şeylerden ziyade, izlemenin neleri beraberinde getireceğinden veya götüreceğinden bahsetmek daha mantıklı olur. Öncelikle, animeler uçsuz bucaksız ve yazarın aklından ne geçerse, yazıya ve görsele dökebileceği bir alan. Eminim ki size de hitap edecek bir anime vardır. Bunlara ek olarak, anime izlemenin maalesef ülkemizde bazı negatif etkileri var. Örneğin bir öğrenciyseniz ve kendinizi anime izleyen biri olarak tanıtırsanız, bir kesim tarafından size ön yargı oluşması olası. Ancak hiçbir zaman çevreniz yüzünden şekil değiştirmemelisiniz.

İzlemeye değer mi?

Bana soracak olursanız, anime izlemenin boş zamanınızda bir şeyler izlemekten hiçbir farkı yok. Ancak, animeler izleyeceğiniz herhangi bir dizi veya filmden çok daha iyi ve kârlı. Kısa bölümler, genellikle sıkmayan ilerleyiş ve her kitleye hitap edecek türden yapımlara sahip.

Son olarak söylemem gerek ki, anime dediğimiz bu Japon kültürüyle harmanlanmış yapımlar. Günümüzde popüler kültürün büyük bir parçası olmuş ve yediden yetmişe herkesin kendisine göre bir yapım bulabildiği kocaman bir furya haline gelmiştir.

1 Yorum

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği