Telefon
WhatsApp
IMDb'ye göre en iyi 15 Anime
HP Victus 16-D1047NT

1 - Bleach: Sennen Kessen-hen (IMDb - 9.1)

Bleach: Sennen Kessen-hen (Bleach: Thousand-Year Blood War) -  MyAnimeList.net

Ichigo Kurosaki, ruhları görmek gibi özel bir yeteneği olan, asi bir gençtir. Hikâye, tuhaf giyinmiş bir yabancı birdenbire Ichigo’nun yatak odasında görünüvermesiyle başlar. Bu yabancı onun kendisini görmesine şaşıran Shinigami Rukia Kuchiki’dir.
 Bleach (Japonca: ブリーチ Burīchi), Tite Kubo tarafından yazılan bir manga serisidir. Haftalık bölümleri Haftalık Shonen Jump dergisinde 2001’den beri yayınlanmaktadır. Animeye de uyarlanmış olan BLEACH'in ayrıca iki OVAsı, dört anime filmi, bir rock müzikali ve birçok video oyunu vardır. BLEACH'in mangası Japonya'da toplamda 80 milyonun üzerinde satmıştır.

2 - Fullmetal Alchemist: Brotherhood (IMDb - 9.1)

Fullmetal Alchemist: Brotherhood (TV Series 2009–2010) - IMDb

Metal SimyacıÇelik Simyacı (Japonca: 鋼の錬金術師, romanizeHagane no Renkinjutsushi) veya Fullmetal AlchemistHiromu Arakawa tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ağustos 2001-Eylül 2010 arasında Square Enix'in Monthly Shōnen Gangan dergisinde 27 tankōbon cildi halinde yayımlandı. Çelik Simyacı dünyası, Sanayi Devrimi sonrasındaki Avrupa'ya benzemektedir. Bu kurgusal dünyadaki en gelişmiş bilimsel tekniklerden birisi simyadır.
 Simya yoluyla annelerini yaşama döndürmeye çalışırken başarısızlığa uğrayan ve kendi bedenleri parçalanan Edward ve Alphonse Elric adlı iki kardeşin, bedenlerini geri getirmek amacıyla felsefe taşını arayışlarını konu alır.

3 - Attack on Titan (IMDb - 9.0)

Shingeki no Kyojin - internetten TV dizisi yayını

Titana Saldırı (Japonca: 進撃の巨人, romanizeShingeki no Kyojin; çev. "Saldırı Titanı"), Hajime Isayama tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Eylül 2009-Nisan 2021 tarihleri arasında Kodansha'nın Bessatsu Shōnen Magazine dergisinde 34 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Animesi, üç anime filmi, OVA'ları, animeden uyarlanmış iki live-action filmi ve bir miniserisi bulunmaktadır. Seri, ticari olarak büyük bir başarı elde etmiştir. Eylül 2022'de manga baskıda 110 milyon kopyaya ulaşmıştır ve en çok satan mangalar listesine adını yazmıştır.
 Shiganshina bölgesinde doğan Eren Jaeger ailesi ile burada yaşamaktadır. 100 yıl kadar önce ortaya çıkan devler (Saldırı Devi) nedeniyle insanlar dıştan içe doğru Duvar Maria, Duvar Rose ve Duvar Sina denilen yüksek duvarlar ve bu duvarlar içine kurulan şehirlerde yaşamaktadırlar. 100 yıldır devlerin saldırına uğramayan insanların hayatı bir gün 60 metrelik Muazzam Dev'in ortaya çıkmasıyla tamamen değişir.

4 - Hunter x Hunter (IMDb - 9.0)

Hunter x Hunter (TV Series 2011–2014) - IMDb

Hunter × Hunter (ハンター×ハンター Hantā Hantā), Yoşihiro Togaşi (冨樫 義博) adlı mangaka tarafından yazılan ve çizilen bir manga serisidir. Sadece Japonya içindeki satışı 65 milyonu geçmiştir ve ticari anlamda en başarılı mangalar arasında yer alır.
 12 yaşındaki Gon Freecss'ın babası Ging Freecss'ı bulmak için bir Avcı olma çabasını konu alıyor. Bu süreçte Avcı olan ve onunla tecrübelerini paylaşan birçok karakterle karşılaşıyor.

5 - Death Note (IMDb - 9.0)

Death Note (TV Series 2006–2007) - IMDb

Death Note (デスノート Desu NōtoTürkçeÖlüm Defteri), Japonya'da Tsugumi Ooba tarafından yazılıp Takeshi Obata tarafından resimlenen bir mangadır.
 On yedi yaşındaki lise öğrencisi Light Yagami'nin, bir şinigaminin düşürdüğü doğaüstü bir defteri (Ölüm Defteri) bulup kendini nasıl "Yeni Dünyanın Tanrısı" yaptığını anlatır. Ölüm Defteri, Light'ın adını ve yüzünü bildiği kişileri öldürmesine olanak tanır.

6 - One Piece (IMDb - 8.9)

One Piece (TV Series 1999– ) - IMDb

One Piece (Japonca: ワンピース, romanizeWan Piisu; "Tek Parça"), Eiiçiro Oda tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Ağustos 1997 tarihinden bu yana Shueisha'nın Weekly Shonen Jump dergisinde yayınlanmaktadır. 98 Tankōbon cilt yayınlanmıştır (Nisan 2021 itibarıyla).
 One Piece, şeytan meyvesi yiyerek doğaüstü güçler kazanmış, Monkey D. Luffy isimli, 17 yaşındaki bir gencin ve zaman içinde toplayıp mürettebatına kattığı korsanlardan oluşan Hasır Şapka Korsanları'nın maceralarını izlemektedir. Hasır Şapka Korsanları'nın kaptanı olarak Luffy, Korsanların bir sonraki Kralı olmak ve dünyanın "One Piece" olarak bilinen nihai hazinesini aramak için Grand Line'ı keşfetmektedir.

7 - Vinland Saga (IMDb - 8.8)

Vinland Saga - Rotten Tomatoes

Vinland Saga (Japonca: ヴィンランド・サガ, romanizeVinrando Saga), Makoto Yukimura tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, 13 Nisan 2005 tarihinden bu yana Kodansha'nın Weekly Shōnen Magazine ve daha sonra Monthly Afternoon dergisinde yayınlanmaktadır.
 Seri, İngiltere'de Kral Büyük Cnut'ın iktidara tarihsel yükselişinin dramatizasyonunu, eylemden sorumlu bir grup paralı asker altında görev yapan öldürülen eski bir savaşçının oğlu olan tarihi kaşif Thorfinn'e odaklanan bir intikam planıyla birleştirmektedir.

8 - Demon Slayer (IMDb - 8.7)

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (TV Series 2019– ) - IMDb

İblis Keser (Japonca: 鬼滅の刃, romanizeKimetsu no Yaiba; "İblis Yok Eden Kılıç"), Koyoharu Gotōge tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2016-Mayıs 2020 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shōnen Jump dergisinde 23 tankōbon cildi halinde yayınlandı. Gerekli Şeyler tarafından ise Türkçe olarak yayınlanmıştır.
 Seri, ailesi katledildikten ve küçük kız kardeşi Nezuko'nun bir iblis haline gelmesinden sonra iblis avcısı olmak isteyen Tanjiro Kamado'nun hikâyesini anlatmaktadır.

9 - Naruto: Shippûden (IMDb - 8.7)

Naruto: Shippuden (TV Series 2007–2017) - IMDb

Naruto (Japonca: ナルト), Masashi Kishimoto tarafından yazılan bir manga serisidir. Diğer insanlar tarafından kabul görmek isteyen genç ninja Naruto Uzumaki'nin maceralarını anlatır.

Naruto ilk olarak Japonya'da Shueisha tarafından Shonen Jump dergisinin 1999 yılında çıkardığı 43. basımında yayınlanmıştır. Manganın ilk otuz altı cildi Japonya'da 71 milyonun üzerinde bir satış rakamına ulaşmıştır. Naruto mangası 2015 itibarı ile dünya çapında 220 milyonun üzerinde kopya satmıştır.

10 - One Punch Man (IMDb - 8.7)

One Punch Man (TV Series 2015–2019) - IMDb

One-Punch Man (Japonca: ワンパンマン, Hepburn: Wanpanman), ONE adlı sanatçı tarafından yaratılan bir Japon süper kahraman serisidir.
 Tek bir yumrukla herhangi bir rakibi yenebilen, ancak ezici gücü nedeniyle meydan okuma eksikliğinden sıkıldıktan sonra değerli bir rakip bulmaya çalışan bir süper kahraman olan Saitama'nın hikâyesini anlatıyor.

11 - Gintama (IMDb - 8.7)

Gintama (TV Series 2005–2021) - IMDb

Gin Tama (Japonca: 銀魂; "Gümüş Ruh"), Hideaki Sorachi tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Aralık 2003-Haziran 2019 tarihleri arasında başlangıçta Aralık 2003-Eylül 2018 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shōnen Jump ile Aralık 2018-Şubat 2019 tarihleri arasında Jump GIGA dergilerinde ve Mayıs-Haziran 2019 tarihleri arasında da Gin Tama uygulamasında 77 tankōbon cilt halinde yayınlandı.
 Seri, Edo'da yaşayan Gintoki Sakata, Shimura Shinpachi ve Kagura'nın komedi ve aksiyon içeren yaşamını anlatmaktadır. Bir samuray olan Gintoki, Shinpachi'yi, gezegenlerini ele geçiren amantolardan kurtarmıştır. Babasının dojosunu yaşatmak isteyen Shinpachi Gintoki ile beraber Yorozuya'da çalışmaya başlar. Daha sonra en güçlü klan olan Yato klanından Kagura ile tanışırlar ve Yorozuya'yı oluştururlar. Gintoki başıboş sıradan bir insanmış gibi bir görüntüye sahiptir, bu yüzden birçok düşmanın alayına maruz kalır. Gintoki Amantoların işkalinde onlar ile savaşmıştır arkadaşlarının ona verdiği isim ise Beyaz Şeytan'dır.

12 - Haikyuu!! (IMDb - 8.7)

Haikyu!! (TV Series 2014–2020) - IMDb

Haikyū!! (Japonca: ハイキュー!!; "voleybol"), Haruichi Furudate tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Şubat 2012-Temmuz 2020 tarihleri arasında Shueisha'nın Weekly Shōnen Jump dergisinde 45 tankōbon cilt halinde yayınlandı.
 Seri, küçük boyuna rağmen harika bir voleybolcu olmaya kararlı bir çocuk olan Shoyo Hinata'yı takip etmektedir.

13 - Chainsaw Man (IMDb - 8.6)

Chainsaw Man - MyAnimeList.net

Chainsaw Man (Japonca: チェンソーマン, romanizeChensō Man; "Testere Adam"), Tatsuki Fujimoto tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Aralık 2018 tarihinden bu yana Shueisha'nın başlangıçta Weekly Shōnen Jump dergisinde ve daha sonra Shōnen Jump+ uygulamasında yayınlanmaktadır.
 Seri, alternatif bir tarihte vücudunu Pochita adlı köpeğe benzer bir şeytanla birleştiren ve ona vücudunun bölümlerini elektrikli testerelere dönüştürme yeteneği veren bir sözleşme yapan yoksul genç bir adam olan Denji'nin hikayesini takip etmektedir. Denji sonunda, şeytanlar dünya için bir tehdit haline geldiklerinde onlarla savaşmaya odaklanan bir devlet kurumu olan Kamu Güvenliği Şeytan Avcıları'na katılır.

14 - Jujutsu Kaisen (IMDb - 8.6)

Jujutsu Kaisen (TV Series 2020– ) - IMDb

Jujutsu Kaisen (呪術廻戦), Gege Akutami tarafından yazılan ve resimlenen bir Japon manga serisidir. Mart 2018'den beri Shueisha'nın shōnen manga dergisi Weekly Shōnen Jump'ta seri hale getirildi ve bölümleri Nisan 2022'den itibaren on dokuz tankōbon ciltte toplandı ve yayınlandı.
 Hikâye, lise öğrencisi Yuji Itadori'nin gizli bir Jujutsu Büyücüleri organizasyonuna katılmasını konu alıyor. Yuji'nin ev sahibi olduğu Ryomen Sukuna adlı güçlü bir Laneti öldürmek için. Jujutsu Kaisen, Akutami'nin Tokyo Metropolitan Laneti Teknik Okulu'nun devamı niteliğindedir, Nisan'dan Temmuz 2017'ye kadar Shueisha'nın Jump GIGA'sında serileştirildi, daha sonra Aralık 2018'de geriye dönük olarak Jujutsu Kaisen 0 olarak adlandırılan bir tankōbon cildinde toplandı.

15 - Mob Psycho 100 (IMDb - 8.6)

Mob Psycho 100 (TV Series 2016–2022) - IMDb

Mob Psycho 100 (Japonca: モブサイコ100, romanizeMobu Saiko Hyaku), ONE tarafından yazılan bir manga serisidir. Seri, Nisan 2012-Aralık 2017 tarihleri arasında Shogakukan'ın Ura Sunday dergisinde ve 2014'ten itibaren MangaONE uygulamasında 16 tankōbon cilt halinde yayınlandı. Reigen adlı bir yan manga serisi ise Mart 2018-Şubat 2019 tarihleri arasında MangaONE uygulamasında yayınlandı. Bones tarafından hazırlanan bir anime televizyon serisinin ilk sezonu Temmuz-Eylül 2016 tarihleri arasında, ikinci sezonu ise Ocak-Nisan 2019 tarihleri arasında yayınlandı. Üçüncü sezonu ise yapım aşamasındadır. Bir canlı çekim televizyon dizisi uyarlaması ise Ocak-Nisan 2018 tarihleri arasında yayınlandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Elamore

Reklam

FLORYA

Yazarlarımız

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği