Telefon
WhatsApp
Türk Eğitim Vakfı, Radyo Reklamcılığının Önderlerinden, Bağışçısı Türkan Sedefoğlu’nu Kabri Başında Andı
HP Victus 16-D1047NT

 

Türk Eğitim Vakfı, Radyo Reklamcılığının Önderlerinden, Bağışçısı Türkan Sedefoğlu’nu Kabri Başında Andı

 

Türkiye’deki radyo reklamcılığının öncülerinden biri olan ve tüm malvarlığını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Türkan Sedefoğlu vefatının 32. yılında, en büyük bağışçılarından biri olduğu TEV tarafından Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında dualarla anıldı.

 

Radyo reklamcılığının önderlerinden Türkan Sedefoğlu, vefatının 32. yıl dönümünde Türk Eğitim Vakfı (TEV) tarafından Edirnekapı Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine, Sedefoğlu’nun tüm mal varlığını bağışladığı TEV’in Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Sedefoğlu’nun yakınları ve dostları da katıldı. 

 

Anma töreninde konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın şunları söyledi: “Çocuklara muazzam bir sevgi besleyen Türkan Sedefoğlu’nun en büyük hayallerinden biri adına okul yaptırılması ve bu okulda binlerce çocuğun eğitim görmesiydi. İstanbul Çengelköy’de, 24 derslikli Türk Eğitim Vakfı Türkan Sedefoğlu İlkokulu ve yüksek potansiyelli, başarılı gençlerimizin eğitim gördüğü TEVİTÖL’deki öğrenci yatakhanesi yine Türkan Sedefoğlu’nun bağışlarıyla var oldu. TEV’in en büyük bağışçılarından biri olan Türkan Sedefoğlu, bugüne kadar adına verilmiş 17 bin 900’ün üzerinde bursla öğrencilerimizin eğitim hayatına devam etmesini sağladı. Cumhuriyet tarihinin en önemli isimlerinden biri olan Türkan Sedefoğlu, adına verilen burslarla gençlerimizin geleceğini aydınlatırken, başarılarıyla hepimize ilham olmaya devam edecek. Kendisine minnettarız, huzur içinde uyusun.” 

 

Türk Eğitim Vakfı Hakkında:

Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Elamore

Reklam

FLORYA

Yazarlarımız

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği