Telefon
WhatsApp
Küresel Piyasalara Biden Damgası
HP Victus 16-D1047NT

Küresel piyasalar önümüzdeki günlerde ABD’de Demokrat Parti’nin adayının kim olacağını ve bu adayın Trump’a karşı kazanma şansı olup olmadığını anlamak için açıklanacak anket sonuçlarını takip edecek. Cuma günü Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi öne çıkacak.

Öncesinde küresel Borsalar yeni haftaya karışık başladı. Wall Street endeksleri cuma gününü düşüşle tamamlamış, S&P 500 %0,71 düşerek nisandan bu yana en kötü haftasını geride bırakmıştı. Bu hafta açıklanacak Alphabet ve Tesla gibi “Muhteşem Yedili” şirketlerinin bilanço açıklamaları öncesinde Nasdaq 100 cuma günü %0,93 düşmüştü. ABD vadeli endeksleri artıda.

Asya’da Çin Merkez Bankası zayıf ekonomiye destek olacak bir adımla, neredeyse bir yıl sonra ilk kez kısa vadeli politika faizini düşürdü, 7 günlük ters repo faizini 10 baz puan düşürülerek %1,7’ye çekti. Çin bankaları da 1 ve 5 yıllık kredi faiz oranlarını beklenmedik şekilde indirdi. Kararlar sonrası 2 yıllık Çin devlet tahvilinin getirisi yaklaşık 2 baz puan düşerken, Çin hisse senedi endeksleri de kayıp yaşadı.

Benzer şekilde Japonya ve Avustralya borsaları da teknoloji hisselerine gelen satışlarla düştü. Geçen haftanın tamamında %0,54 yükselen Bloomberg Dolar Endeksi bu sabah 1.255 seviyesinde yatay. ABD 10 yıllık tahvil getirisi 2 baz puan geriledi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Elamore

Reklam

FLORYA

Yazarlarımız

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği