Telefon
WhatsApp
ASELSAN ve SSB’den 350 milyon dolarlık yeni anlaşma!
HP Victus 16-D1047NT

ASELSAN ve Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) arasında yeni bir anlaşma imzalandı. Bu ortaklık kapsamında, ASELSAN’dan kent güvenliği sistemleri alınacak. Protokolün 353 milyon 863 bin dolar tutarında olduğu belirtildi.

ASELSAN tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, mevcut kent güvenliğine yönelik projeler geliştirilecek. Bu kapsamda şirkete 353 milyon 863 bin dolarlık yeni sipariş verildi. Bu da ASELSAN’ın bu alandaki çalışmaları ve üretim kapasitesi genişletmesini sağlayacak.

Sipariş kapsamındaki kent güvenlik sistemlerinin teslimatı 2027 yılı sonuna kadar sürecek. KAP açıklamasına göre, sistemlerin geliştirilmesi ve üretimi sürecinde Türk savunma sanayi ekosisteminde yer alan diğer firmalardan da destek alınacak.

Anlaşmanın detayları belirsizliğini koruyor. Ancak kent güvenliği alanındaki millileşme hamlesine katkı sağlayacağı düşünülüyor. Böylece Türkiye’nin kritik güvenlik ihtiyaçlarının da yerli kaynaklarla karşılanması hedefleniyor.

Konuyla ilgili KAP’a verilen açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında kent güvenliğine yönelik mevcut projelere ilişkin sözleşme değişiklikleri yapılmıştır. Söz konusu sözleşme değişiklileri ile ASELSAN’a toplam 353 milyon 863 bin dolar tutarında ilave kent güvenlik yönetim sistemi siparişleri verilmiştir.

 

 

Sözleşme değişiklikleri kapsamında teslimatların 2027 yılı sonuna kadar Türk savunma sanayi ekosisteminde yer alan paydaşların da katkısı ile tamamlanması planlanmaktadır.”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

Worldef

Reklam

FLORYA

Anket

Ofisgo1111
Ofisgo2222

E-Bülten Aboneliği